Gym info

Träna dig frisk och stark!

Holje Gym

Holje Gym grundades redan 1992 som en sektion i föreningen Olofströms Fritidsklubb och drivs som en ideell förening. Planeringen av lokalen började redan 1987. Efter många studiebesök på andra gym började uppbyggnaden och införskaffandet av träningsmaskiner. Befintliga omklädningsrum och duschmöjligheter byggdes om och ventilationsanläggning installerades.

1992 invigdes gymet och två år senare valdes den första gymstyrelsen med Esa Syri som ordförande. Den drivande kraften bakom detta, såsom allt annat i Olofströms Fritidsklubb, var Eve Peter.

I början var gymet enbart en styrketräningslokal, men den har efter hand även kompletterats med konditionsmaskiner, såsom trampmaskiner och motionscyklar av spinningmodell. Medlemsantalet ökar för varje år som går och därav har gymets yta ökats i fyra olika utbyggnader. En utbyggnad med ett etageplan invigdes under mars 2005, totala träningsytan på över 350 kvadratmeter.

Den sista utbyggnaden, en funktionell fitness-sektion på 160 kvadratmeter öppnades i mars 2013. I samband med det byggdes även omklädningsrum för herrar om och gymmets herrar fick ett eget omklädningsrum.